Bereidingswijze
Schil de appels
Snij de appels in mooie schijven
Minder dan 1 cm dik
3 Ć” 4 Plakken per appel
"Kontjes" weggooien (Appels zijn niet duur en deze delicatesse verdient geen kontjes.)
Haal nu pas het klokhuis weg met een appelboor. Niet voordat je de schijven snijdt want:
Nu kun je precies zien waar het klokhuis zit..Je houdt meer appel over
Er zitten zeker geen harde stukjes meer in de appelflappen.elflappen.
Haal de appelschijven door een mengsel van kaneel en basterdsuiker
In een diep bord net zoveel kaneel in basterdsuiker doen totdat het lichtbruin is
De appelschijven er helemaal doorheen halen
Leg de schijven enkele uren in een bak zodat het kanneel en de suiker er goed in kan trekken. (Onderin de bak zal een soort siroop komen dat je later af kunt gieten)nt gieten)
Maak het beslag
Eerst 4 dl melk dan mengen met het zelfrijzend bakmeel
Als je daarvan een mooi papje hebt dan de laatste 3 dl melk erbij.
Voeg de 4 eieren toe.
Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Verwarm de zonnebloemolie.
Het is heet genoeg als je er een stukje brood in gooit en de zonnebloemolie begint te "borrelen".
Haal een schijf door het beslag en leg het in de zonnebloemolie.
Bak de appelflap.
Draai de schijf na een tijdje om zodat de andere zijde boven zit.
Als beide zijden lekker bruin zijn dan kun de schijf eruit halen.uit halen.
Gebruik voor het in de zonnebloemolie leggen een andere vork dan voor het eruit halen.
Snij eventuele uitsteeksels van de appellap af. (Tip: Met een schaar eraf knippen gat vaak het makkelijkste.)
Wijze van stapelen gebakken appelflappen.
Leg onderin een laag keukenpapier.
Leg daar een laag appelflappen op.lappen op.
Leg daarop weer keukenpapier.
Leg daarop weer appelflappen, etc.
Snij de appels in mooie schijven
Minder dan 1 cm dik
3 Ć” 4 Plakken per appel
"Kontjes" weggooien (Appels zijn niet duur en deze delicatesse verdient geen kontjes.)
Haal nu pas het klokhuis weg met een appelboor. Niet voordat je de schijven snijdt want:
Nu kun je precies zien waar het klokhuis zit..Je houdt meer appel over
Er zitten zeker geen harde stukjes meer in de appelflappen.elflappen.
Haal de appelschijven door een mengsel van kaneel en basterdsuiker
In een diep bord net zoveel kaneel in basterdsuiker doen totdat het lichtbruin is
De appelschijven er helemaal doorheen halen
Leg de schijven enkele uren in een bak zodat het kanneel en de suiker er goed in kan trekken. (Onderin de bak zal een soort siroop komen dat je later af kunt gieten)nt gieten)
Maak het beslag
Eerst 4 dl melk dan mengen met het zelfrijzend bakmeel
Als je daarvan een mooi papje hebt dan de laatste 3 dl melk erbij.
Voeg de 4 eieren toe.
Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Verwarm de zonnebloemolie.
Het is heet genoeg als je er een stukje brood in gooit en de zonnebloemolie begint te "borrelen".
Haal een schijf door het beslag en leg het in de zonnebloemolie.
Bak de appelflap.
Draai de schijf na een tijdje om zodat de andere zijde boven zit.
Als beide zijden lekker bruin zijn dan kun de schijf eruit halen.uit halen.
Gebruik voor het in de zonnebloemolie leggen een andere vork dan voor het eruit halen.
Snij eventuele uitsteeksels van de appellap af. (Tip: Met een schaar eraf knippen gat vaak het makkelijkste.)
Wijze van stapelen gebakken appelflappen.
Leg onderin een laag keukenpapier.
Leg daar een laag appelflappen op.lappen op.
Leg daarop weer keukenpapier.
Leg daarop weer appelflappen, etc.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
ouderwets recept
Ingrediƫnten
Het recept is gebaseerd op (minimaal) 64 appelflappen.
20 Grote appels (soort: Goudrenetten)
1 Pak basterdsuiker
1 Potje kaneel
700 Gram zelfrijzend bakmeel
4 Eieren
2 Zakjes vanillesuiker
7 Deciliter melk
12 Gram zout
3 Liter zonnebloemolie
Goede kwaliteit keukenpapier
Poedersuiker
20 Grote appels (soort: Goudrenetten)
1 Pak basterdsuiker
1 Potje kaneel
700 Gram zelfrijzend bakmeel
4 Eieren
2 Zakjes vanillesuiker
7 Deciliter melk
12 Gram zout
3 Liter zonnebloemolie
Goede kwaliteit keukenpapier
Poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1408171
Homepage ID
1960133
Smaak
Z
Teller
7726
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid