Bereidingswijze
verwarm de olie tot 175 graden (broodstukje in 30 seconden bruin bakken)
Roer het deeg met een houten lepel 15 keer stevig door! (deeg doorslaan)
frituur de bollen 3 minuten, draai ze om en bak de andere kant.
tip: doe nog wat kaneel door het deeg.
Roer het deeg met een houten lepel 15 keer stevig door! (deeg doorslaan)
frituur de bollen 3 minuten, draai ze om en bak de andere kant.
tip: doe nog wat kaneel door het deeg.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 kilo tarwebloem (of liever durum-tarwe biologisch - dan luchtiger oliebollen) op kamer temperatuur!
400 gram rozijnen (of 200 rozijnen en 200 krenten) 1 nacht weken en daarna drogen in theedoek
2 goudreinetten (of andere appel) in hele kleine stukjes (of liever geraspt)
1 citroen (sap)
84 gram verse gist (of 24 gr gedroogde gist)
400 ml melk
500 ml water
50 gram suiker (+ 1 theelepel)
17 gram zout
400 gram rozijnen (of 200 rozijnen en 200 krenten) 1 nacht weken en daarna drogen in theedoek
2 goudreinetten (of andere appel) in hele kleine stukjes (of liever geraspt)
1 citroen (sap)
84 gram verse gist (of 24 gr gedroogde gist)
400 ml melk
500 ml water
50 gram suiker (+ 1 theelepel)
17 gram zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan met olie
schuimspaan
schuimspaan
Leuke tips
met poedersuiker
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1406029
Homepage ID
2015655
Smaak
Z
Teller
17653
Bron
Delicious (kerst 2008)
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
wel de rozijnen (en evt krenten) een nacht in water. Laat ze uitlekken en droog in een theedoek
schil de appels en snij in zeer kleine stukjes of rasp ze.
Besprenkel de appels met citroensap
verwarm de melk met water tot 38 graden
los de gist op in 100 ml melk met met theelepel suiker
doe de tarwebloem, 17 gram zout, suiker, en ei in een kom
meng met mixer met deeghalen (4 minuten)
voeg dan de rest van de melk langzaam toe. let op dat de klontjes kapot gedrukt worden met een spatel.
Verwarm de appel en rozijnen tot 50 graden
voeg ze toe
Laat het geheel rijzen op tochtvrije plaats. (30 minuten)
schil de appels en snij in zeer kleine stukjes of rasp ze.
Besprenkel de appels met citroensap
verwarm de melk met water tot 38 graden
los de gist op in 100 ml melk met met theelepel suiker
doe de tarwebloem, 17 gram zout, suiker, en ei in een kom
meng met mixer met deeghalen (4 minuten)
voeg dan de rest van de melk langzaam toe. let op dat de klontjes kapot gedrukt worden met een spatel.
Verwarm de appel en rozijnen tot 50 graden
voeg ze toe
Laat het geheel rijzen op tochtvrije plaats. (30 minuten)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid