Hartige Koekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/24/2012 - 21:19
Bereidingswijze
- Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 2,5 cm dik. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.
- Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.
Aantal personen
12.00
Ingrediënten
Ingrediënten :
150 g boterboter
225 gram bloem
125 g basterdsuiker
1 tl vanille-essence
bloemsuiker voor het bestuiven
basterdsuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Hart vormpjes
Leuke tips
Extra Tips :

- Tegelijk met de vanille-essence kun je ook een paar druppels kleurstof toevoegen.
- Garneer de hartjes met kleine zilveren, gouden of roze pilletjes (taartdecoratie).
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1404656
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
961
Bron
Boek recept : `Bakken`
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg de bakplaat met het bakpapier.
- Snij de boter in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid