Bereidingswijze
1. Pel de ui en hak `m fijn. Schil de wortel en snij `m in heel kleine blokjes. Snij de paprika in heel kleine blokjes. Pel de knoflook.
2. Kruid de scampi`s met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in olijfolie. Voeg de fijngesneden groenten toe en pers de knoflook boven de pan.
3. Blus met de witte wijn en de bouillon. Breng aan de kook. Voeg dan de ketchup, tomatenpuree en room toe. Roer om en laat eventjes inkoken.
4. Hak de pepertjes fijn en roer ze door de saus.
Breng op smaak met peper en zout. Laat even mee warmen en verdeel de scampi`s over borden of kommetjes. Bestrooi met wat gehakte dragon.
2. Kruid de scampi`s met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in olijfolie. Voeg de fijngesneden groenten toe en pers de knoflook boven de pan.
3. Blus met de witte wijn en de bouillon. Breng aan de kook. Voeg dan de ketchup, tomatenpuree en room toe. Roer om en laat eventjes inkoken.
4. Hak de pepertjes fijn en roer ze door de saus.
Breng op smaak met peper en zout. Laat even mee warmen en verdeel de scampi`s over borden of kommetjes. Bestrooi met wat gehakte dragon.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht | Frans | Aardappelgerecht | Schaal-/Schelpdieren |
Feestelijk | Lente | Traditioneel | Warm
Feestelijk | Lente | Traditioneel | Warm
Ingrediënten
24 scampi`s (gepeld met het staartje er nog aan)
1 ui
1 wortel
½ paprika, rode
1 teen knoflook
200 ml wijn, witte
100 ml groentebouillon
2 el ketchup
2 el tomatenpuree
300 ml room
1 chilipepers (naar smaak)
dragon, verse
olijfolie
peper
zout
1 ui
1 wortel
½ paprika, rode
1 teen knoflook
200 ml wijn, witte
100 ml groentebouillon
2 el ketchup
2 el tomatenpuree
300 ml room
1 chilipepers (naar smaak)
dragon, verse
olijfolie
peper
zout
Leuke tips
Voorgerecht : brood
hoofdgerecht : kroketten
hoofdgerecht : kroketten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1404636
Homepage ID
2065760
Smaak
P
Teller
619
Bron
Libelle Lekker!
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid