zonnebloem van spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2012 - 00:21
Bereidingswijze
ronde lage bakvorm invetten met olie en stervormig bekleden met bladerdeeg (de bodem en randen moeten bedekt zijn, maar er blijven vijf puntjes over de rand hangen)
Bodem (niet de randen) fiks inprikken. Eieren loskloppen en bodem tot en met de puntjes bestrijken met 1/4 van het ei. Bodem blind 20 minuten bakken op 175 graden.
ui fijn snipperen, knoflook
persen, beide zachtjes fruiten in 2 eetlepels olijfolie.
Kippenbouillontablet oplossen in opgevangen spinazievocht.
Bloem toevoegen aan gefruite ui, roeren, spinazievochtbouillon toevoegen, roeren tot gladde dikke saus. vuur uit. Roomkaas, spinazie en dan rest van het ei erdoor kloppen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Spinaziemengsel in de voorgebakken bodem storten.
Geraspte kaas erover strooien. 45 minuten bakken op 150 graden.
Als het goed is heb je nu een prachtige zonnebloem met lichtbruine bladerdeegblaadjes en een bolvormig groen/geelgespikkeld hart!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke spinazietaart met het feestelijke uiterlijk van een zonnebloem. Ideaal voor buffetten of feestjes, maar ook prima als hoofdgerecht. Kosten zijn minimaal, effect en smaak maximaal!
Ingrediƫnten
pak diepvriesspinazie
5 velletjes bladerdeeg
2 eieren
150 gram roomkaas met kruiden
1(kippen) bouillontablet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte pittige kaas
olijfolie
2 grote eetlepels bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, ronde lage bakvorm diameter 25 cm.
Leuke tips
Is warm, lauw of koud lekker. Was tijdens Oud en Nieuw als snack het eerste op! Maar kan ook als maaltijd, eventueel uit te breiden met een frisse salade, vis of vlees.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1399404
Homepage ID
1956599
Smaak
H
Teller
1589
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Diepvriesspinazie laten ontdooien in een zeef, vocht opvangen. Zoveel mogelijk vocht er uit drukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
meijca
Gelegenheid