Bereidingswijze
Houd 6 mooie aardbeien apart. Maak de overige aardbeien (300 gram) schoon en snijd ze in stukjes. Vermeng ze in een kommetje met de suiker en het citroensap. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Zeef ze dan in de groentenmolen (fijnste zeefje) zodat er geen pitjes meer inzitten. Zet de aardbeiensaus en de fles wijn tot gebruik in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fragolino is een heerlijke drank voor de zomer, als de aardbeien op hun top zijn. Met zijn rozerode kleur, zoetfrisse smaak en feestelijke bubbeltjes is het ook een heel geschikt aperitief op Valentijnsdag.... Aardbeien liggen nu volop in de winkel!
Dit recept is oorspronkelijk voor 6 glazen. Je kunt de hoeveelheid aanpassen of je kunt een deel van de saus invriezen (tip: ijsblokjes van maken, en doe dan zo`n blokje in een glaasje prosecco!)
Dit recept is oorspronkelijk voor 6 glazen. Je kunt de hoeveelheid aanpassen of je kunt een deel van de saus invriezen (tip: ijsblokjes van maken, en doe dan zo`n blokje in een glaasje prosecco!)
Ingrediƫnten
300 gr rijpe maar stevige aardbeien + 6 extra
2 eetlepels rietsuiker
1 theelepel citroensap
1 fles droge mousserende witte wijn (bijvoorbeeld spumante, prosecco, cava)
2 eetlepels rietsuiker
1 theelepel citroensap
1 fles droge mousserende witte wijn (bijvoorbeeld spumante, prosecco, cava)
Hulpmiddelen & keukengerei
Groentezeef (als je die niet hebt: bolzeef en houten lepel).
Leuke tips
Schenk in een mooie karaf de koude aardbeiensaus. Houd de karaf schuin en voeg voorzichtig de koude spumante toe. Let op, dit gaat behoorlijk schuimen. Roer het even kort door en serveer onmiddellijk in champagneflutes. Zet op de rand van elk glas een ingesneden aardbei.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1399017
Homepage ID
2011431
Smaak
Z
Teller
1992
Bron
La Vialla
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid