Bereidingswijze
Aardappelen en snijbonen samen koken en er met een klontje boter een stamppot van maken. Peper naar smaak. Eventueel spekjes erdoor roeren. De witte bonen er door roeren; die moeten heel blijven dat zijn de kindertjes immers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Naakte kindertjes in het gras hoorden erbij op Nieuwjaarsdag volgens mijn vader. Een speciale stamppot, mag ook op andere dagen.
DENK AAN WEEKTIJD WITTE BONEN!
DENK AAN WEEKTIJD WITTE BONEN!
Ingrediƫnten
500 gr gedroogde witte bonen
750 gr zoute snijbonen
1 kg kruimige aardappelen
Boter
Eventueel 250 gr spekjes
peper
Naar smaak zure uitjes en of augurken
750 gr zoute snijbonen
1 kg kruimige aardappelen
Boter
Eventueel 250 gr spekjes
peper
Naar smaak zure uitjes en of augurken
Leuke tips
Garneren met zure uitjes en/of augurkjes. Rookworst of verse worst erbij serveren.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1398866
Homepage ID
956001
Teller
5570
Bron
Familerecept
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de witte bonen een nacht in het water, breng ze de volgende dag in het weekwater aan de kook en laat ze 60 minuten zachtjes koken.
De zoute snijbonen afspoelen en zeker een half uur in water laten staan.
Aardappels schillen.
De zoute snijbonen afspoelen en zeker een half uur in water laten staan.
Aardappels schillen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid