Bereidingswijze
Het knijpertjesijzer op bijna 4 zetten. Zodra die heet is een lepeltje (ik gebruik een babylepeltje van vroeger) erop doen en het ijzer dicht knijpen voor zo ongeveer 23 sec. Ofwel.....ff kijken zo nu en dan en als ie mooi bruin is er uit halen en aflaten koelen.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk Drents recept van mijn moeder
Ingrediƫnten
1 pnd patentbloem
3 eieren
1 pnd basterdsuiker (licht bruin)
1 zkje vanillesuiker
1 fl bakrum
1/2 pnd roomboter
1/2 kopje water
3 eieren
1 pnd basterdsuiker (licht bruin)
1 zkje vanillesuiker
1 fl bakrum
1/2 pnd roomboter
1/2 kopje water
Hulpmiddelen & keukengerei
Knijpertjesijzer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1398399
Homepage ID
2016405
Smaak
A
Teller
1288
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Suiker met bloem vermengen
Tussentijds de boter laten smelten in een pan
Bij de boter ruim een 1/2 kopje water erin doen
Boter met de bloem en suiker mengen in een kom en de rum erbij doen
Daarna 1 voor 1 de eieren er door mengen
Het geheel goed glad roeren!!
De kom met beslag in een bak met heet water zetten zodat het beslag smeuig blijft.
Tussentijds de boter laten smelten in een pan
Bij de boter ruim een 1/2 kopje water erin doen
Boter met de bloem en suiker mengen in een kom en de rum erbij doen
Daarna 1 voor 1 de eieren er door mengen
Het geheel goed glad roeren!!
De kom met beslag in een bak met heet water zetten zodat het beslag smeuig blijft.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid