Struffoli (Italiaanse oliebollen)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/19/2012 - 00:38
Bereidingswijze
Doe de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Rasp de schil van de sinaasappels en de citroen. Voeg suiker, zout, sinaasappel- en citroenrasp, 4 eieren en alleen de eidooier van het 5e ei toe aan de bloem. Kneed het deeg tot een mooie gladde bal. Vorm rolletjes van het deeg met een dikte van een pink. Snijd de rollen in stukjes van een halve cm.

Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 160°C. Frituur het deeg in kleine porties tot de struffoli (oliebollen) goudgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de honing in een grote pan. Snijd de gekonfijte sinaasappel heel fijn en voeg toe. Haal de pan van het vuur en roer de struffoli voorzichtig door de honing. `Schenk` ze daarna op een platte schaal. Bouw met natte handen een mooie toren. Laat minimaal 2 uur rusten zodat de honing kan uitharden.
Afbeelding
Struffoli (Italiaanse oliebollen)
Aantal personen
10.00
Ingrediënten
300 gram Patentbloem
2 Sinaasappel
1 Citroen
1 theelepel Kristalsuiker
5 Eieren
250 gram Honing - vloeibare
50 gram Gekonfijte sinaasappel - (markt, of kaas/notenwinkel)
Arachideolie - om in te frituren
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1398330
Homepage ID
1998738
Smaak
Z
Teller
2666
Bron
www.deliciousmagazine.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ClarissaFilius
Gelegenheid