Bereidingswijze
Doe het water in de pan. Voeg alle ingrediƫnten toe. Breng aan de kook. Schuim evt. af. Kook het geheel min. 1 uur of zoveel langer als nodig/gewenst is. Pureer het geheel. Ik hou van een dikke soep, maar voeg zoveel water toe als nodig voor de voor jou gewenst dikte. Wie liever stukken groente in zijn soep wil, houd wat apart en voegt het toe na het pureren. Ziet er wel mooier uit, maar kinderen zijn er vaak minder dol op.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke winterse gerecht is lekker, verwarmend, voedzaam en heel gezond!
Ingrediƫnten
500 g spliterwten
1 grote of 2 kleine preien
1 grote of 2 kleine winterwortels
2 uien
3 stengels bleekselderij
2 aardappels
1 bosje bladselderij
2 liter water
6 tl groentebouillonpoeder
1 grote of 2 kleine preien
1 grote of 2 kleine winterwortels
2 uien
3 stengels bleekselderij
2 aardappels
1 bosje bladselderij
2 liter water
6 tl groentebouillonpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan; staafmixer; evt. keukenmachine
Leuke tips
Serveer met grof volkorenbrood of roggebrood, evt. met rookkaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1397282
Homepage ID
1963262
Smaak
H
Teller
2318
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij alle groente klein, in blokjes, ringen of schijfjes. Scheur de selderijbladeren in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid