Bereidingswijze
Verwarm de zonnebloemolie.
Het is heet genoeg als je er een stukje brood in gooit en de zonnebloemolie begint te "borrelen".
Haal een schijf door het beslag en leg het in de zonnebloemolie.
Bak de appelflap.
Draai de schijf na een tijdje om zodat de andere zijde boven zit.
Als beide zijden lekker bruin zijn dan kun de schijf eruit halen.uit halen.
Gebruik voor het in de zonnebloemolie leggen een andere vork dan voor het eruit halen.
Snij eventuele uitsteeksels van de appellap af. (Tip: Met een schaar eraf knippen gat vaak het makkelijkste.)
Het is heet genoeg als je er een stukje brood in gooit en de zonnebloemolie begint te "borrelen".
Haal een schijf door het beslag en leg het in de zonnebloemolie.
Bak de appelflap.
Draai de schijf na een tijdje om zodat de andere zijde boven zit.
Als beide zijden lekker bruin zijn dan kun de schijf eruit halen.uit halen.
Gebruik voor het in de zonnebloemolie leggen een andere vork dan voor het eruit halen.
Snij eventuele uitsteeksels van de appellap af. (Tip: Met een schaar eraf knippen gat vaak het makkelijkste.)
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ooit heb ik dit recept van Alex Siepman gevonden op zijn site. Deze flappen zijn zo heerlijk dat ze een vermelding op smulweb verdienen.
Ingrediƫnten
20 Grote appels (soort: Goudrenetten)
1 Pak basterdsuiker
1 Potje kaneel
700 Gram zelfrijzend bakmeel
4 Eieren
2 Zakjes vanillesuiker
7 Deciliter melk
12 Gram zout
3 Liter zonnebloemolie
Goede kwaliteit keukenpapier
Poedersuiker
1 Pak basterdsuiker
1 Potje kaneel
700 Gram zelfrijzend bakmeel
4 Eieren
2 Zakjes vanillesuiker
7 Deciliter melk
12 Gram zout
3 Liter zonnebloemolie
Goede kwaliteit keukenpapier
Poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Wijze van stapelen gebakken appelflappen.
Leg onderin een laag keukenpapier.
Leg daar een laag appelflappen op.lappen op.
Leg daarop weer keukenpapier.
Leg daarop weer appelflappen, etc.
Leg onderin een laag keukenpapier.
Leg daar een laag appelflappen op.lappen op.
Leg daarop weer keukenpapier.
Leg daarop weer appelflappen, etc.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1397277
Homepage ID
1951990
Smaak
Z
Teller
1028
Bron
http://www.siepman.nl/appelflappen/
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels
Snij de appels in mooie schijven
Minder dan 1 cm dik
3 Ć” 4 Plakken per appel
"Kontjes" weggooien (Appels zijn niet duur en deze delicatesse verdient geen kontjes.)
Haal nu pas het klokhuis weg met een appelboor. Niet voordat je de schijven snijdt want:
Nu kun je precies zien waar het klokhuis zit..Je houdt meer appel over
Er zitten zeker geen harde stukjes meer in de appelflappen.elflappen.
Haal de appelschijven door een mengsel van kaneel en basterdsuiker
In een diep bord net zoveel kaneel in basterdsuiker doen totdat het lichtbruin is
De appelschijven er helemaal doorheen halen
Leg de schijven enkele uren in een bak zodat het kanneel en de suiker er goed in kan trekken. (Onderin de bak zal een soort siroop komen dat je later af kunt gieten)nt gieten)
Maak het beslag
Eerst 4 dl melk dan mengen met het zelfrijzend bakmeel
Als je daarvan een mooi papje hebt dan de laatste 3 dl melk erbij.
Voeg de 4 eieren toe.
Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Snij de appels in mooie schijven
Minder dan 1 cm dik
3 Ć” 4 Plakken per appel
"Kontjes" weggooien (Appels zijn niet duur en deze delicatesse verdient geen kontjes.)
Haal nu pas het klokhuis weg met een appelboor. Niet voordat je de schijven snijdt want:
Nu kun je precies zien waar het klokhuis zit..Je houdt meer appel over
Er zitten zeker geen harde stukjes meer in de appelflappen.elflappen.
Haal de appelschijven door een mengsel van kaneel en basterdsuiker
In een diep bord net zoveel kaneel in basterdsuiker doen totdat het lichtbruin is
De appelschijven er helemaal doorheen halen
Leg de schijven enkele uren in een bak zodat het kanneel en de suiker er goed in kan trekken. (Onderin de bak zal een soort siroop komen dat je later af kunt gieten)nt gieten)
Maak het beslag
Eerst 4 dl melk dan mengen met het zelfrijzend bakmeel
Als je daarvan een mooi papje hebt dan de laatste 3 dl melk erbij.
Voeg de 4 eieren toe.
Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid