Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/30/2011 - 11:13
Bereidingswijze
Los het gist op in 425 gr. lauwe melk, roer het ei erdoor. Voeg er bloem aan toe en daarna de geraspte citroenschil. Kneed dit alles door de mixer. Giet als het beslag glad is voorzichtig de overige melk erbij. Voeg dan de gesmolten boter en het zout toe. Nog even mixen. Nu is het tijd voor de rozijnen, krenten en appelblokjes.
Laat half uur rijzen. Beslag mag lekker zo`n 28C worden. Even roeren en in de olie of kokosvet (knapperiger) 180C. Bakken tussen de 3-6 minuten.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
500 gr. melk
50 gr. gist
1 ei
500 gr. bloem
15 gr. geraspte citroenschil
50 gr. roomboter, gesmolten
10 gr. zout
250 gr. rozijnen, geweld
150 gr. krenten, geweld
200 gr. appelblokjes (rembrandt)
poedersuiker
Leuke tips
Poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1397230
Homepage ID
1066273
Smaak
Z
Teller
412
Bron
telegraaf
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
jan_verweij
Gelegenheid