Meng de basis ingredienten (water lauw) 10 minuten met de kneedhaken. Laat minimaal een uur afgedekt met een natte doek rijzen.
Smaakvariaties: Meng met:
Appel+speculaas
Citroen en sinaasappelschil
Pittenmix en pistache aroma
Bak de oliebollen 6 minuten op 180C. in zonnebloem olie.
Deze oliebollen kun je zelf komen bakken of halen op zaterdag 31 december 2012 in het Smulweb Kookcollege. Kom langs om te proeven! Meer info: http://www.smulwebkookcollege.nl/2595/individuele_workshop/Oliebollen-met-inhoud-Afhalen-10-stuks-voor
1 kg. bloem
300 ml. bier
700 ml. lauw water
3 zakjes gedroogde gist
25 g. zout
25 g. suiker
50 g. boter
zonnebloemolie om te frituren
Vulling:
speculaaskruiden
appel
pittenmix
citroen sinaasappel
Mixer, friteuse, ijsknijper
Bestrooi kort voor serveren met poedersuiker. Eventueel ietsje gestampte muisjes(ook lekker).
Deeg maken, minimaal uur rijzen