slagroom zwaantjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/28/2011 - 19:56
Bereidingswijze
Zet een kookpot op het vuur, voeg de melk, het water, de suiker en het zout toe en breng aan de kook
Als het mengsel kookt, neem je de pot van het vuur en voeg je de bloem er in één keer bij, meng goed.
Het deeg laat je nadien nog even drogen op het vuur.
Het warme deeg klop je vervolgens in een kom, roer er twee eieren één voor één onder, tot het deeg in een punt van de spatel loopt.

Neem er een bakplaat bedekt met bakpapier bij en vul je spuitzak.
Spuit de zwaantjes op de bakplaat (in druppelvorm), ga er licht met je vork over en doreer (zachtjes inwrijven met een eigeel-melk-mengsel zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen).
Laat 15 à 20 minuten bakken op 210 à 220°C.

Gebruik ondertussen de rest van het deeg om de zwanenhalsjes te spuiten.
Snij de ananas al in stukjes voor de vulling.

Neem de zwaantjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Je kunt meteen de halsjes in de oven steken, laat die zo`n 4 minuten bakken op dezelfde temperatuur. Hou ze in de gaten en haal ze uit de oven van zodra ze bruin zijn.

Klop nadien de slagroom op met poedersuiker.
Snij de zwaantjes open en vul ze met de opgeklopte slagroom en de ananas, werk af met de vleugeltjes en de halsjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
Ingrediënten soezenbeslag:
60 ml melk
60 ml water
3 g suiker
snuifje zout
60 g boter
70 g bloem
3 eieren

Ingrediënten slagroomvulling:
halve liter slagroom
30 g bloemsuiker
Leuke tips
als je zwaantjes plat of ingevallen zijn, betekent dat dat je het deeg niet lang genoeg hebt laten opdrogen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1397193
Homepage ID
1989852
Smaak
Z
Teller
1233
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
faty
Gelegenheid