Bereidingswijze
Meng eerst de bloem met het zout.
Los het gist met de suiker op in wat warme melk. en voeg dit bij de bloem.
Voeg ook het anijszaad, de keukenstroop, de kaneel en de twee eieren toe.
Laat het geheel gisten.
(Tip om het deeg te laten gisten: Verwarm de oven voor en zet hem uit. Zet het deeg in de oven en laat het gisten. Pas wel op dat het niet erover heen gaat.)
Voeg voor het bakken de rozijnen en de krenten toe.
Bakken in zonnebloemolie. Als het deeg te dik is, voeg dan wat melk toe. Dat kan ook nog als het deeg al half op is.
Als het deeg in de pan ligt, duwde ik deze meestal met de spatel wat plat.
Koek gebakken, dan poedersuiker erover en afdekken met aluminium folie.
Voor het serveren nogmaals wat poedersuiker erbij geven.
Los het gist met de suiker op in wat warme melk. en voeg dit bij de bloem.
Voeg ook het anijszaad, de keukenstroop, de kaneel en de twee eieren toe.
Laat het geheel gisten.
(Tip om het deeg te laten gisten: Verwarm de oven voor en zet hem uit. Zet het deeg in de oven en laat het gisten. Pas wel op dat het niet erover heen gaat.)
Voeg voor het bakken de rozijnen en de krenten toe.
Bakken in zonnebloemolie. Als het deeg te dik is, voeg dan wat melk toe. Dat kan ook nog als het deeg al half op is.
Als het deeg in de pan ligt, duwde ik deze meestal met de spatel wat plat.
Koek gebakken, dan poedersuiker erover en afdekken met aluminium folie.
Voor het serveren nogmaals wat poedersuiker erbij geven.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 kilo bloem, 2 tl zout, 50 gr gist, 2 el suiker, melk, 50 gr anijszaad, 2 el keukenstroop, kaneel, 800 gr rozijnen, 400 gr krenten, 2 eieren, slaolie, poedersuiker,zonnebloemolie om te bakken,
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1397127
Homepage ID
1257560
Teller
2256
Bron
oma`s recept
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid