Bereidingswijze
Braad de fazanten aan in de boter langs alle kanten en laat verder rustig bakken onder een deksel.
Haal het klokhuis uit de appeltjes en snij ze in 2, plaats ze in een ovenschotel en vul ze op met veenbesjes. Overstrooi met suiker en leg op elk appeltje een blokje boter. Laat garen in de oven gedurende 15 minuten op 180 graden.
Haal de fazanten uit de pan en blus met cognac, water en room. Laat de saus inkoken tot een gebonden geheel.
Serveer de fazant met de saus, de appeltjes en wat tuinkers.
Haal het klokhuis uit de appeltjes en snij ze in 2, plaats ze in een ovenschotel en vul ze op met veenbesjes. Overstrooi met suiker en leg op elk appeltje een blokje boter. Laat garen in de oven gedurende 15 minuten op 180 graden.
Haal de fazanten uit de pan en blus met cognac, water en room. Laat de saus inkoken tot een gebonden geheel.
Serveer de fazant met de saus, de appeltjes en wat tuinkers.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker
Simpel klaar te maken
Voor de slankelijn en diabeten neem room light en zoetstof in plaats van suiker
Simpel klaar te maken
Voor de slankelijn en diabeten neem room light en zoetstof in plaats van suiker
Ingrediƫnten
1 dl Cognac
2 fazanten
4 kleine appels
3 dl room
boter
suiker
tuinkers
2 fazanten
4 kleine appels
3 dl room
boter
suiker
tuinkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1397122
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
2149
Bron
Piet Huysentruyt
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid