Ge­vul­de olie­bol­len

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/13/2011 - 09:05
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan of in een frituurpan tot 180 °C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen of test de temperatuur aan de hand van een stukje brood. Laat een stukje brood in de olie vallen. Gaat het direct bruisen, dan is de olie op temperatuur. Zakt het stukje brood naar de bodem, dan is de olie nog niet heet genoeg. Wordt het stukje brood meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Als u een middelgrote pan gebruikt, bak dan niet meer dan 4 oliebollen tegelijk anders kan de pan overstromen. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als u de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. U gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.
Aantal personen
12.00
Ingrediënten
* 250 ml halfvolle melk
* 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
* 1 eetl suiker
* 300 gr bloem + 1 eetl extra voor de vulling, gezeefd
* 1 ei, losgeklopt
* 1 friszoete appel geschild
* 1 sinaasappel, schoongeboend
* 100 gr rozijnen
* 100 gr krenten
* 2 eetl sukade (bakje 100 g)
* 2 l zonnebloemolie
* poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1396825
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
805
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist en de suiker in een schaaltje. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen Gaat het niet schuimen dan is de gist te oud. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Zo vermindert u de kans op klontjes in het beslag. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Doe de appel, rozijnen, krenten, sukade en het rasp in een kom. Voeg 1 el bloem toe en schep om. De bloem zorgt ervoor dat de vulling zich verdeelt over de oliebol en niet naar beneden zakt. Schep de vulling luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Krientjes
Gelegenheid