Bereidingswijze
Snijd de appels in dikke plakken. Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten. Wentel de Wellant appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet. Bak ze in zo`n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel
Ingrediënten
5 grote Wellant appels
350 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
Mespuntje kaneel
Poedersuiker
350 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
Mespuntje kaneel
Poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Friteuse
Leuke tips
Bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1396175
Homepage ID
1995776
Smaak
Z
Teller
3858
Drank
Uit
Bookmarked
123
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid