Bereidingswijze
Repen oesterzwam in 4 porties door bloem wentelen, door beslag halen en in hete olie in 3-4 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels medium dry sherry
4 centimeter verse gemberwortel
2 bakjes oesterzwammen � 150 gram
150 gram bloem
1 ei, losgeklopt
150 milliliter ijskoud (mineraal) water
circa 150 milliliter roerbakolie
1/2 bakje tuinkers
2 eetlepels medium dry sherry
4 centimeter verse gemberwortel
2 bakjes oesterzwammen � 150 gram
150 gram bloem
1 ei, losgeklopt
150 milliliter ijskoud (mineraal) water
circa 150 milliliter roerbakolie
1/2 bakje tuinkers
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Oesterzwambeignets naast gemberhoopjes op bord leggen en met rucolacress garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1394784
Homepage ID
356927
Smaak
H
Teller
1207
Bron
http://www.paddestoelrijk.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sojasaus en sherry tot dipsaus mengen en in 4 kleine schaaltjes (bijvoorbeeld eierdopjes) schenken. Gember schillen en fijn raspen. Op vier bordjes lepeltje geraspte gember scheppen en schaaltje dipsaus ernaast zetten. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in brede repen snijden. Op plat bord 50 gram bloem scheppen. Rest van bloem met 1 theelepel zout in kom doen. Ei en ijswater snel door bloem in kom roeren (beslag moet klonterig blijven). In wok flinke laag roerbakolie verhitten tot er damp vanaf komt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid