Recept: vanille parfait

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/19/2011 - 09:47
Bereidingswijze
Bereidingswijze:

1): Desinfecteer gereedschappen, materiaal en je handen. Zet de ingrediënten klaar.
2): klop nu de slagroom en de 25 gr suiker op tot yoghurt dikte.
3): doe de 50 gr. Suiker, eidooier, ei, vanillesuiker in de schaal en roer de
ingrediënten direct glad met een garde. Zet de schaal in de Bain Marie en
verwarm de massa onder voortdurend roeren met een garde tot een
temperatuur van ca. 60˚ C Daarna van de Bain Marie halen en de massa koud
en luchtig kloppen.
4): Spatel het eier/suiker emngsel voorzichtig door de geslagen slagroom en voeg
eventueel de smaakgever toe.
5): Stort de compositie in de vormen, dek de vorm af met een velletje plastic en zet
de parfait in de vriezer, Laat de parfait ca. 2 uur invriezen.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
vanille parfait is lekker zacht en romig waardoor je je vriendinnetje lekker kan verwennen met je zelfgemaakt ijs.
Ingrediënten
Benodigdheden:

50 gr. Suiker.
2 eidooiers.
1 ei.
½ el vanillesuiker.

2,5 dl slagroom.
25 gr. Suiker.

Hulpmiddelen & keukengerei
Materiaal;

Rvs schaal.
Garde.
Steelpan met warm water.
Krabbetje.
Leuke tips
Met een toefje slagroom en een kers voor de finishing touch.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1394444
Homepage ID
1991113
Smaak
R
Teller
12168
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
maibo6
Gelegenheid