Savzi Polo ba Mahi (uit Iran)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/05/2011 - 18:16
Bereidingswijze
Bakken in olie en boter. Opdienen met limoen, koriander en knoflook.
Snij de koriander, dille prei en peterselie in kleine stukken en voeg er vers geperste knoflook aan toe. Zet dit mengsel apart. Water koken, rijst en zout toevoegen. Afgieten, als de rijst nog niet gaar is.
Olie in een pan met een half kopje water verhitten. Bedek de bodem van de pan met dunne schijfjes aardappel. Vul de pan om en om met een laag rijst en gehakte groenten. Doe om de deksel een schone theedoek heen en sluit de pan af. Na tien minuten vuur laag zetten en het geheel twintig minuten zachtjes laten doorkoken.
Vermaal ondertussen saffraan met een mespuntje suiker tot poeder en los dit op in een half kopje met water. Serveer de ijst op een schaal met een paar klontjes boter. Haal een paar eetlepels rijst door het saffraanmengsel heen en strooi dit over de andere rijst. Het ziet er feestelijk uit en smaakt nog beter!!
Maak de maaltijd compleet met een groene salade en groenten in het zuur.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 moten kabeljauw
500 g rijst
paar aardappelen
1/2 bos peterselie
1 bos koriander
1 dunne prei
4 takjes dille
3 teentjes knoflook
2 limoenen
saffraan
beetje suiker
olie
boter
kerrie, zout en peper
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
1 koekenpan, 2 kookpannen, vijzel, kopje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1393230
Homepage ID
1984251
Smaak
A
Teller
2464
Bron
VluchtelingenWerk
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Moten kabeljauw paneren met paneermeel, kerrie, zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
YaaMansa
Gelegenheid