Bereidingswijze
Smelt de boter.
Fruit er prei en knoflook in.
Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en laat een ca 10 minuten koken.
Voeg dan de slabladeren en de lente-uitjes toe en zet nog 5 minuten op zacht vuur.
Pureer de soep en peper en zout naar smaak.
Fruit er prei en knoflook in.
Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en laat een ca 10 minuten koken.
Voeg dan de slabladeren en de lente-uitjes toe en zet nog 5 minuten op zacht vuur.
Pureer de soep en peper en zout naar smaak.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bestanddelen in onze voeding en zeker in groente hebben een invloed op ons libido en onze liefdesgevoelens. Vitaminen A, vitamine D, vitamine E, vitamine K, vitaminen van het B-complex, de mineralen fosfor, calcium, jodium, zink en ijzer en bepaalde alkaloïden hebben door hun specifieke samenstelling inspraak in ons liefdesleven. Van vitamine E wordt zelfs gezegd dat het een liefdesvitamine is wegens de activiteit van de stof alfa-tocoferol in haar samenstelling.
Alle groenten en fruit vormen belangrijke leveranciers van al deze stoffen, maar sommige meer dan andere.
Alle groenten en fruit vormen belangrijke leveranciers van al deze stoffen, maar sommige meer dan andere.
Ingrediënten
kropsla,
bosje lente-uitjes,
prei,
125 g doperwtjes (diepvries), teentje knoflook,
klontje boter,
½ l kippenbouillon (blokje), peper
zout,
takje selderij (garnering).
bosje lente-uitjes,
prei,
125 g doperwtjes (diepvries), teentje knoflook,
klontje boter,
½ l kippenbouillon (blokje), peper
zout,
takje selderij (garnering).
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of blender, pan
Leuke tips
(ciabatta) Brood met kruidenboter, tapenade of Auberginecreme met basilicum en tomaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1393044
Homepage ID
1334071
Smaak
A
Teller
1158
Bron
http://www.tuinadvies.be/recepten.htm
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Trek de slabladeren los, was ze, zwier ze droog en scheur ze in kleinere stukken. Gebruik ook de gave buitenste bladeren en de nerven. Snijd de worteltjes en het bovenste deel van het loof van de lente-uitjes weg, maar laat er nog een stuk van het groen aan. Snij in ringetjes waarvan je er enkele opzij houdt voor de versiering. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid