Bereidingswijze
Verwarm een deel van de melk en verbrokkel hierboven de verse gist. Los er de suiker in op. Laat dit mengsel staan tot zich belletjes op het oppervlak vormen. Zeef de bloem en meng deze met het zout. Maak een kuiltje in het midden. Was en week de rozijnen in lauw water. Maak een dik beslag van de bloem, de gist, de melk en de dooiers. Meng goed en laat even staan.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Meng de appel met rozijnen door het beslag en laat dit 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm de olie (ongeveer175) Doop telkens 2 eetlepels in de hete olie (een ijsbolletjestang kan ook) en schep hiermee mooie oliebollen uit het beslag, laat ze in de olie glijden 3-4 per keer en bak ze in circa 5 min gaar ( 3 min aan de ene kant, 2 aan de andere) Prik er eventueel even in om te zien of ze gaar zijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Meng de appel met rozijnen door het beslag en laat dit 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm de olie (ongeveer175) Doop telkens 2 eetlepels in de hete olie (een ijsbolletjestang kan ook) en schep hiermee mooie oliebollen uit het beslag, laat ze in de olie glijden 3-4 per keer en bak ze in circa 5 min gaar ( 3 min aan de ene kant, 2 aan de andere) Prik er eventueel even in om te zien of ze gaar zijn.
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
* 5 dl melk
* 25 gr verse gist
* 1 theel suiker
* 500 gr bloem
* naar smaak zout
* 150 gr rozijnen
* 1 appel
* 3 eidooiers
* olie om in te bakken
* poedersuiker om te garneren
* 25 gr verse gist
* 1 theel suiker
* 500 gr bloem
* naar smaak zout
* 150 gr rozijnen
* 1 appel
* 3 eidooiers
* olie om in te bakken
* poedersuiker om te garneren
Leuke tips
Laat de oliebollen uitlekken en bestuif ze met poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1392466
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
1284
Bron
janny
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid