Oliebollen met kaas en rivierkreeft

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/11/2011 - 08:22
Bereidingswijze
De rivierkreeftjes overlangs doormidden snijden. Alle ingrediënten uit opgave t/m zout mengen. Met een vochtige theedoek de beslagkom afdekken en op een warme plaats een half uurtje laten rusten. Frituurolie aanzetten op 180°C (ik gebruik hier zonnebloemolie voor). Met een lepel steeds 4 tot 5 oliebolletjes ongeveer 4 minuten bakken.
Serveren met chilisaus. (De variant mango-ananas is hierbij heerlijk fris)

Voor sterkere variant neem je gruyère- of emmentalerkaas. In plaats van de rivierkreeftjes kun je ook garnalen, ham of chorizo gebruiken.
Afbeelding
Oliebollen met kaas en rivierkreeft
Oliebollen met kaas en rivierkreeft
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen in een hartige variant. Net weer eens wat anders.
Ingrediënten
Voor 30 stuks
250 gr. bloem
180 cc water
2 eieren
Gist (gedroogd zakje 7 gr)
50 gr. geraspte kaas (licht belegen)
75 gr. rivierkreeft
25 gr chilisaus (pittig)
1 tl zout
Chilisaus (variant mango-ananas)
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1388756
Homepage ID
1042827
Smaak
H
Teller
1245
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
heeryn
Gelegenheid