Bereidingswijze
Met een ijslepel (of 2 eetlepels) bolletjes pakken en in de hete zonnebloemolie (zie appelbeignets) 8-10 minuten bakken tot ze mooi bruin zijn.
Als ze niet uit zichzelf om draaien dan na ca 4 minuten de bollen keren met een vork.
Schep ze uit de olie en laat ze uit lekken op keukenpapier.
Serveer ze met poedersuiker.
Verwarm ze de volgene dag(en) 5 minuten in de oven op 175 graden.
(Ik zet de kom tussen het bakken door terug in de oven zodat het deeg luchtig blijft)
Als ze niet uit zichzelf om draaien dan na ca 4 minuten de bollen keren met een vork.
Schep ze uit de olie en laat ze uit lekken op keukenpapier.
Serveer ze met poedersuiker.
Verwarm ze de volgene dag(en) 5 minuten in de oven op 175 graden.
(Ik zet de kom tussen het bakken door terug in de oven zodat het deeg luchtig blijft)
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
500 gram Twello`s witte broodmix
80 gram krenten
150 gram rozijnen
(evt. een paar eetlepels sukade naar smaak)
400 ml lauwe melk
1 ei
2 eetlepels crème fraîche
1 goudrenet geraspt
21 gram droge gist
1 ruime theelepel zout
1 citroen, schil geraspt van de halve citroen en een eetlepel sap
80 gram krenten
150 gram rozijnen
(evt. een paar eetlepels sukade naar smaak)
400 ml lauwe melk
1 ei
2 eetlepels crème fraîche
1 goudrenet geraspt
21 gram droge gist
1 ruime theelepel zout
1 citroen, schil geraspt van de halve citroen en een eetlepel sap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1387802
Homepage ID
1418291
Smaak
Z
Teller
2037
Bron
Jeandrine Kastelein
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voor verwarmen tot 35-40 graden
Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
Doe ze in een zeef en schud er een eetlepel meel door.
Meng het meel, zout en gist goed door elkaar.
Melk er door mixen, daarna ei en crème fraîche.
Mix ca 5 minuten tot je een mooi egaal en soepel deeg hebt.
De krenten, rozijnen en appel erdoor mixen.
Dek af met ingevet huishoudfolie.
Ca een uur laten rijzen in de oven (of op een warme plaats).
Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
Doe ze in een zeef en schud er een eetlepel meel door.
Meng het meel, zout en gist goed door elkaar.
Melk er door mixen, daarna ei en crème fraîche.
Mix ca 5 minuten tot je een mooi egaal en soepel deeg hebt.
De krenten, rozijnen en appel erdoor mixen.
Dek af met ingevet huishoudfolie.
Ca een uur laten rijzen in de oven (of op een warme plaats).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid