Bereidingswijze
Smeer de soufflévormen in met boter en bestuif ze met cacao.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe.
Meng de geklopte eiwitten door het afgekoelde mengsel en stort het direct in de vormpjes.
Bak de soufflés circa 15 minuten in de oven bij 180 oC.
Haal de soufflés uit de oven, strooi er poedersuiker over en serveer ze direct.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe.
Meng de geklopte eiwitten door het afgekoelde mengsel en stort het direct in de vormpjes.
Bak de soufflés circa 15 minuten in de oven bij 180 oC.
Haal de soufflés uit de oven, strooi er poedersuiker over en serveer ze direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk valentijn gerecht
Ingrediënten
400 g banaan
4 dl melk
150 g suiker
3 eidooiers
50 g bloem
klontje zachte boter
4 eetl. puur cacaopoeder
4 eiwitten
100 g suiker8 soufflévormen
4 dl melk
150 g suiker
3 eidooiers
50 g bloem
klontje zachte boter
4 eetl. puur cacaopoeder
4 eiwitten
100 g suiker8 soufflévormen
Hulpmiddelen & keukengerei
soufflévormen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1387564
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
1141
Bron
Ramon beuk
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de banaan in stukken en breng hem met de melk aan de kook. Pureer het mengsel met een staafmixer.
Klop de suiker met de eidooiers en spatel de bloem erdoor. Klop er vervolgens de hete melk door. Verwarm het mengsel tot het iets dikker wordt (niet te lang verwarmen anders worden de eieren gaar).
3 Giet het mengsel over in een bak. Bedek de bak met plasticfolie en laat het afkoelen.
Klop de suiker met de eidooiers en spatel de bloem erdoor. Klop er vervolgens de hete melk door. Verwarm het mengsel tot het iets dikker wordt (niet te lang verwarmen anders worden de eieren gaar).
3 Giet het mengsel over in een bak. Bedek de bak met plasticfolie en laat het afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid