Bereidingswijze
Fruit in een kookpan, in de olie, de ui, knoflook en bleekselderij tot ze glazig zien.
Fruit de specerijen al roerend even mee. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 1 min. op laag vuur.
Voeg ½ l koud water, de bouillonblokjes en tomatenblokjes toe. Breng de soep onder regelmatig roeren aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. 4. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
Fruit de specerijen al roerend even mee. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 1 min. op laag vuur.
Voeg ½ l koud water, de bouillonblokjes en tomatenblokjes toe. Breng de soep onder regelmatig roeren aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. 4. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
2 tengels bleekselderij
1 cm verse gemberwortel
2 el olijfolie
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
snufje gemalen kaneel
2 el bloem
2 groentebouillonblokjes
1 blikje tomatenblokjes
600 g kikkererwten uit blik 1
1 teen knoflook
2 tengels bleekselderij
1 cm verse gemberwortel
2 el olijfolie
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
snufje gemalen kaneel
2 el bloem
2 groentebouillonblokjes
1 blikje tomatenblokjes
600 g kikkererwten uit blik 1
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1387559
Homepage ID
1343081
Smaak
H
Teller
1296
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui en knoflook. snijd de bleekselderij in reepjes en rasp de gember.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid