Tongfilets met zalm gevuld en wijnsabayon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/09/2011 - 12:01
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °
Boter een vuurvaste schotel in met boter en giet hierin een bodem 200 ml witte wijn. Verwarm 200 ml bouillon en voeg die hieraan toe. Leg de filets daar nu in en dek goed af met een beboterd vel aluminiumfolie. Plaats de schotel in de warme oven voor ongeveer 20 minuten (gaarheid controleren)
Intussen maak je de saus :
Meng de dooiers , citroen , wijn en bouillon, peper en zout op een zacht vuurtje tot een vaste , schuimige sabayon.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
een feestgerecht ! voor een speciale gelegenheid (duur)
Ingrediënten
24 zeetongfilets (middelmaat)
10 blokjes zalmfilet van 2 à 3 cm
200 ml witte wijn
2 eiwitten
1 dl room
Peper zout
10 grote bladeren spinazie
10 prikkertjes
10 takjes dille
Voor da sabayon :
5 eierdooiers
1 citroen
150 ml witte wijn
150 ml courtbouillon Francine of visbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
blender of mixer
Leuke tips
Laat de gestoomde filets uitlekken en verwijder de stokjes, schik op een bord en werk af met saus en een takje dille.
Dien op met vers Frans brood, een witte Bourgogne of witte Chardonnay.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1386315
Homepage ID
549351
Smaak
R
Teller
1103
Bron
Marc Paesbrugge, maar aangepast recept
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijd 4 zeetongfilets in kleine stukjes en zet ze 15 minuten in de diepvries
doe ze dan in de blender (of gebruik een mixer) en voeg daaraan toe , de eiwitten, ijskoude room , peper en zout en mix alles heel fijn.
Leg de overige zeetongflilets met de witte graatzijde naar onder en klop ze voorzichtig plat met een groot mes . kruid lichtjes met zout
Smeer elke filet in met een beetje vulling.
Leg op elke filet nu een blad spinazie, smeer ook daarop wat vulling.
Leg nu een blokje zalm hierop en rol vanaf het staartpunt toe. Zet vast met een prikkertje.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fruittaartje
Gelegenheid