Vers gebakken eendenlever met vijgenconfijt en peertje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/03/2011 - 10:35
Bereidingswijze
Snijd met een scherp mes de lever in plakjes van max 2 cm dik en
Kruid ze met peper en zout.
Verwarm een kleefpan met dikke bodem op hevig vuur zonder vetstof (test de warmte uit door een druppel water te laten opvallen, die moet wegspetteren.
Leg de plakjes lever in de pan en verminder het vuur naar halve kracht. Laat 1 minuut 20 sec bakken en draai voorzichtig om met een spatel. Opnieuw 1.20 minuut laten bakken.
Haal de pan van het vuur en leg de lever even op een stukje keukenrol. Giet het vet uit de pan weg en doe een klein geutje water bij de aanbaksels, roer om en dien nu vlug op.
Afbeelding
Vers gebakken  eendenlever met vijgenconfijt en peertje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk feestgerecht !
Ingrediƫnten
1 eendenlever (upignac in Delhaize) -+ 400 gr
4 Stoofpeertjes (zie recept Gieser wilderman peertjes met rode wijn)
1 potje vijgenconfijt met porto 140 gram (merk delhaize)
1 ciabatta
Hulpmiddelen & keukengerei
een kleefpan met dikke bodem
Leuke tips
Versier je bord met de vijgenconfijt (koud) en het peertje met saus. (warm of koud)
Lekker met vers gebakken ciabatta.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1386112
Homepage ID
549351
Smaak
A
Teller
2294
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stoof de peertjes volgens recept.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
fruittaartje
Gelegenheid