Bereidingswijze
Besmeer een pannekoekje met een laagje kruidenkaas. Leg hierop 1 of 2 plakjes rauwe ham zodat deze de hele pannekoek bedekken.
Knijp de spinazie goed uit zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Trek de spinazie uit elkaar en verspreid deze over de ham.
Rol het pannekoekje zo strak mogelijk op en wikkel het in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd met een scherp mes ( geen kartels!!) de pannekoekjes in stukjes van 1,5-2 cm en serveer deze.
Knijp de spinazie goed uit zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Trek de spinazie uit elkaar en verspreid deze over de ham.
Rol het pannekoekje zo strak mogelijk op en wikkel het in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd met een scherp mes ( geen kartels!!) de pannekoekjes in stukjes van 1,5-2 cm en serveer deze.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk hartig, fris hapje, bij ons populair met oud en nieuw of kerst. Ook erg lekker als borrelhapje.
Ingrediƫnten
Pannekoekenmix
melk
eieren
500 g verse spinazie
1 kuipje kruidenkaas met knoflook en kruiden
200g rauwe ham
melk
eieren
500 g verse spinazie
1 kuipje kruidenkaas met knoflook en kruiden
200g rauwe ham
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, plastic folie
Leuke tips
Door de vorm van de plakjes pannenkoek kun je op verschillende manieren presenteren, ziet er altijd gezellig uit!
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1385903
Homepage ID
1425756
Smaak
H
Teller
1390
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak zo dun mogelijke pannekoekjes en laat deze afkoelen.
Was de spinazie grondig en blancheer kort in kokend water.
Was de spinazie grondig en blancheer kort in kokend water.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid