Bereidingswijze
Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden. Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
150 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 theel koekkruiden
1 ei, losgeklopt
150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
zonnebloem- of arachideolie om te frituren
plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan
snufje zout
1 theel koekkruiden
1 ei, losgeklopt
150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
zonnebloem- of arachideolie om te frituren
plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan
Leuke tips
Lekker met kaneelsuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1385838
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
1109
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid