Bereidingswijze
De boter met de basterdsuiker heel wit en piekerig kloppen.
Klop daarna de vanillesuiker, anijs, en het zout er door.
De eieren één voor één erbij roeren.
De bloem en het water er in gedeelten en afwisselend bij roeren,
zodat er een glad en dun beslag ontstaat.
De wafelijzer verwarmen op stand 3 en smelt een beetje boter op de plaat.
Met een sauslepel een scheut beslag op de warme plaat legen en het ijzer sluiten.
Even later met een vork het wafeltje van de plaathalen en met een
rolstokje de wafel rollen tot een buisje.
Laten afkoelen.
Klop daarna de vanillesuiker, anijs, en het zout er door.
De eieren één voor één erbij roeren.
De bloem en het water er in gedeelten en afwisselend bij roeren,
zodat er een glad en dun beslag ontstaat.
De wafelijzer verwarmen op stand 3 en smelt een beetje boter op de plaat.
Met een sauslepel een scheut beslag op de warme plaat legen en het ijzer sluiten.
Even later met een vork het wafeltje van de plaathalen en met een
rolstokje de wafel rollen tot een buisje.
Laten afkoelen.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
100 gr boter
15 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
halve theellepel kaneel
2 dl. water
1 tl. anijs
halve theelepel zout
2 eieren
200 gr. bloem
15 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
halve theellepel kaneel
2 dl. water
1 tl. anijs
halve theelepel zout
2 eieren
200 gr. bloem
Leuke tips
Spuit eventueel bij opdienen de rolletjes aan beide kanten vol met slagroom, heerlijk oor bij de koffie!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1384961
Homepage ID
1219412
Smaak
Z
Teller
408
Bron
Het Kookhuis
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid