Bereidingswijze
Voor 20 stuks:
Meng in een kom de kokos, 2tl kaneel en 2 el suiker.
Zeef de bloem in een andere kom en roer er 1 el suiker, een snufje zout,de melk en het ei door.
Roer dit glad zonder klonten.
Klop de 7-up door het beslag.
Snijd de bananen in 4 stukken en leg ze even in water met citroensap om kleuren te voorkomen.
Wentel de banaanstukken door het kokosmengsel en met een vork door het beslag en bak er 3/4 tegelijk mooi bruin in de olie.
Keer ze om alle kanten mooi bruin te krijgen.
Haal uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de kokos, 2tl kaneel en 2 el suiker.
Zeef de bloem in een andere kom en roer er 1 el suiker, een snufje zout,de melk en het ei door.
Roer dit glad zonder klonten.
Klop de 7-up door het beslag.
Snijd de bananen in 4 stukken en leg ze even in water met citroensap om kleuren te voorkomen.
Wentel de banaanstukken door het kokosmengsel en met een vork door het beslag en bak er 3/4 tegelijk mooi bruin in de olie.
Keer ze om alle kanten mooi bruin te krijgen.
Haal uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
5 bananen
citroensap
75 gr geraspte kokos
kaneelpoeder
poedersuiker
125 gr bloem
3 el suiker
1,25 dl melk
1 ei
1,25 dl 7-up frisdrank
zout
citroensap
75 gr geraspte kokos
kaneelpoeder
poedersuiker
125 gr bloem
3 el suiker
1,25 dl melk
1 ei
1,25 dl 7-up frisdrank
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan met schone olie.
Leuke tips
Leg de bollen op een schaal en strooi er poedersuiker over.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1384508
Homepage ID
1384353
Smaak
Z
Teller
2308
Bron
Libelle uit 1999
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verhit de olie om te frituren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid