Bereidingswijze
Het is een beetje uitvogelen hoeveel beslag je per keer op het ijzer giet. Meestal gebruik ik een halve jus-lepel.
Als de wafeltjes mooi goudbruin zijn, ze snel oprollen met de aan elkaar gemaakte eetstokjes of uiteinde pollepel. Na oprollen, rolletje hard laten worden en dan pas de stokjes eruit halen. Zo blijft het rolletje in een mooie vorm.
Deze handelingen blijven herhalen totdat het beslag op is.
Als de wafeltjes mooi goudbruin zijn, ze snel oprollen met de aan elkaar gemaakte eetstokjes of uiteinde pollepel. Na oprollen, rolletje hard laten worden en dan pas de stokjes eruit halen. Zo blijft het rolletje in een mooie vorm.
Deze handelingen blijven herhalen totdat het beslag op is.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ca. 120 stuks. Let op! Voor 120 rolletjes ben je zon 4 uur bezig!
Dit is een typisch Gronings recept. De nieuwjaarsrolletjes worden alleen met nieuwjaar gegeten.
Dit is een typisch Gronings recept. De nieuwjaarsrolletjes worden alleen met nieuwjaar gegeten.
Ingrediƫnten
500g tarwebloem
250g gesmolten roomboter
400g suiker
2 pakjes vanille suiker
4 eieren
2 1/2 dl water
2 1/2 dl melk
1 tl kaneel
250g gesmolten roomboter
400g suiker
2 pakjes vanille suiker
4 eieren
2 1/2 dl water
2 1/2 dl melk
1 tl kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer, twee chinese eetstokjes of het uiteinde van een pollepel. , mixer, kwastje voor het invetten. Evt. pleisters tegen de hitte van het ijzer.
Leuke tips
Lekker gevuld met slagroom.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1377222
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
2099
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voeg alle ingredienten samen in een beslagkom en mix met een mixer tot een glad beslag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid