Bereidingswijze
1.Doe de kreeft in een kokende groentebouillon en laat langzaam gaar worden.
Haal het kreeftenvlees uit het panster en de scharen.
2.Snijd het kreeftenvlees in blokjes en meng het met hamblokjes en de gevogeltevulling.
3.Snijd de wortelen in slierten en kook ze gaar in gezouten water.
4.Beleg een terrine met de plakken ham en leg hierop wortelslierten.
5.Meng de kreeft,ham gevogeltevulling met de port en de cognac.
Kruid met cayennepeper,paprikapoeder en een eetlepel coulis van rode paprikas.
Vul hiermee de terrine en dek af met wortelslierten.
Vouwde over de terrinerand hangende ham dicht.
6.Zet de terrine met een deksel in een bain-marie in een oven van 120°C. gedurende 45 minuten.
7.Laat koud worden en snijd in plakken van 1,5 cm dikte.
8.Zet de plakken ongeveer 3 minuten in een oven van 120°C.
9.Meng de kreeftenolie met het limoensap en wat coulis van rode paprikas.
10.Leg de halfwarme plakken terrine op een bord en schep de saus er omheen.
Haal het kreeftenvlees uit het panster en de scharen.
2.Snijd het kreeftenvlees in blokjes en meng het met hamblokjes en de gevogeltevulling.
3.Snijd de wortelen in slierten en kook ze gaar in gezouten water.
4.Beleg een terrine met de plakken ham en leg hierop wortelslierten.
5.Meng de kreeft,ham gevogeltevulling met de port en de cognac.
Kruid met cayennepeper,paprikapoeder en een eetlepel coulis van rode paprikas.
Vul hiermee de terrine en dek af met wortelslierten.
Vouwde over de terrinerand hangende ham dicht.
6.Zet de terrine met een deksel in een bain-marie in een oven van 120°C. gedurende 45 minuten.
7.Laat koud worden en snijd in plakken van 1,5 cm dikte.
8.Zet de plakken ongeveer 3 minuten in een oven van 120°C.
9.Meng de kreeftenolie met het limoensap en wat coulis van rode paprikas.
10.Leg de halfwarme plakken terrine op een bord en schep de saus er omheen.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
* 1 kreeft,ongeveer 500 gr.
* 4 dungesneden plakken ham uit York.
* 300 gr ham uit York,in blokjes gesneden.
* 300 gr gevogeltevulling.
* 1 dl kreeftenolie.
* 1 limoen,sap.
* 2 wortelen.
* 2 eetlepels coulis van rode paprikas.
* 1/2 glas port.
* 1 scheutje cognac.
* Paprikapoeder en cayennepeper.
* 4 dungesneden plakken ham uit York.
* 300 gr ham uit York,in blokjes gesneden.
* 300 gr gevogeltevulling.
* 1 dl kreeftenolie.
* 1 limoen,sap.
* 2 wortelen.
* 2 eetlepels coulis van rode paprikas.
* 1/2 glas port.
* 1 scheutje cognac.
* Paprikapoeder en cayennepeper.
Leuke tips
* Dezeterrine smaakt ook lekker bij een pastasalade met basilicum.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1375291
Homepage ID
1423282
Smaak
A
Teller
990
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid