Bereidingswijze
Rooster in een koekenpan (zonder boter of olie) het amandelschaafsel goud bruin.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 2 keer horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de klop fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze met 2/3 deelslagroom handmatig door de ongezoete slagroom.
Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden erbovenop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 2 keer horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de klop fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze met 2/3 deelslagroom handmatig door de ongezoete slagroom.
Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden erbovenop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Valentijnstaart
Ingrediƫnten
Voor het beslag:
4 eieren op kamertemperatuur
100 gram suiker
120 gram bloem
2 afgestreken theelepels backin
Voor de vulling:
500 mililiter slagroom
200 gram aardbeienjam
2 zakjes dr. oetker klop-fix
Voor de decoratie:
250 gram aardbeien
amandelschaafsel
1 zakje taartina
4 eieren op kamertemperatuur
100 gram suiker
120 gram bloem
2 afgestreken theelepels backin
Voor de vulling:
500 mililiter slagroom
200 gram aardbeienjam
2 zakjes dr. oetker klop-fix
Voor de decoratie:
250 gram aardbeien
amandelschaafsel
1 zakje taartina
Hulpmiddelen & keukengerei
metalenkom
pan
mixer
hartvormige taartvorm
pan
mixer
hartvormige taartvorm
Leuke tips
Plaats de taart voor gebruik in de koelkast.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1374727
Homepage ID
1415364
Teller
2246
Bron
Marijke Geurts / marja
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter, Meng backingpoeder door de bloem, zeef het. Neem een gote pan en giet hierin warm water. Plaats een schaal in het warme water (au bain marie) en breek hierin de eieren. Klop met een mixer met garde de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem met een spatel handmatig door de luchtige eieren (niet mixen). Giet het beslag in de springvorm en bak dit in 30 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar wanneer, na zacht indrukken de taart terug veert. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de taart op een rooster goed afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid