Bereidingswijze
Soep zonodig opnieuw verwarmen. Intussen hartvormige sneetjes brood roosteren. Soep over twee borden verdelen. Peterselie boven soep fijnknippen. In elk bord voorzichtig bietenhartje leggen. Serveren met de geroosterde broodhartjes
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 kleine gekookte biet, 1 sjalotje, 15 gr boter of margarine, 1/2 kruidenbouillontablet, 1 bekertje zure room a 125 ml, zout, witte peper, 1 theelepel citroensap, 2 sneetjes wit casinobrood, 2 takjes peterselie, keukenmachine of staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1374617
Homepage ID
1360476
Teller
2283
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Biet schillen en halveren. Van iedere helft 1 dun plakje afsnijden. Rest van biet grof raspen. Sjalotje pellen n snipperen. In soeppan boter verhitten. Sjalotje ca 2 minuten zachtjes fruiten. Toevoegen 3 dl water, geraspte biet en bouillontablet. Ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Iets laten afkoelen en mengsel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zure room toevoegen en tot glad mengsel roeren. Soep terugdoen in pan en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Uit plakjes biet 2 hartjes van gelijke grootte snijden. Sneetjes casinobrood in hartvorm snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid