oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/01/2010 - 22:22
Bereidingswijze
zeef de bloem in een kom, doe er het zout doorheen
los de gist (samen metd e suiker)op in een klein deel(ca. 50 dl)van de melk
maak een kuiltje in het midden van het meel en doe daar de opgelost gist in. Roer de bloem er een beetje door. voeg de erst van de melk er ook doorheen en maak er een glad beslag van. Zet de kom afgedekt met een vochtige doek een uur in de oven (die niet meer aanstaat)Na een uur is de frituur opgewarmd tot 175 graden en kun je met 2 eetlepels het deeg in de olie laten zakken en als de onderkant bruin is dan draaien we ze om. Als beide kanten lekker bruin zijn dan met een spatel de oliebollen eruit halen en op een keukenpapier uit laten lekken.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze oliebollen zijn zelfs lekker zonder suiker en echt een traktatie als er geen tarwe gegeten mag worden
Ingrediƫnten
1 zakje instantgist
250 gram rijstmeel (rice flour, doves farm)
2,25 dl warme volle melk (kan ook met rijstmelk/water)
evt 1 theelepel suiker
snufje zout
olie om te frituren
evt. 2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer en spatel
Leuke tips
Liefst lekker warm en evntueel met poedersuiker (als dit mag)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1372628
Homepage ID
1945129
Smaak
N
Teller
2435
Bron
voedselallergie
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet alle ingredienten klaar en verwarm de oven kort op 150 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
mariekebob
Gelegenheid