heerlijke oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/2009 - 17:14
Bereidingswijze
eerst een soesen beslag maken: water met de boter op het vuur aan de kook maken.
bloem in één maal toevoegen en blijven roeren tot dat het deeg van de bodem los laat. pan van het vuur nemen,
de eieren er één voor één in weg kloppen. nu laten afkoelen.
Nu beslag maken in een emmer.
gist met de handwarme water en de suiker in een kom oplossen.
bloem in de emmer doen.
margarine, joghurt, kaneel, citroensap en de gist oplossing in de emmer mengen. soesenbeslag ook toevoegen en erdoor mengen.
de potporie er door heen mengen, en nu een uur op een warme plaats neerzetten.
ondertussen 3 á 4 liter olie in de braadpan schenken en langzaam op het vuur gaan verhitten tot 180 graden, er mag geen blauwe walm afkomen!
als het deeg gerezen is met een eetlepels beslag uit de emmer scheppen en met de andere van de lepel af drukken in de hete olie.
ze moeten voldoende ruimte hebben om ondertussen te kunnen keren, anders even helpen met het keren.
deze 4-6 minuten bakken.
Afbeelding
heerlijke oliebollen
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke oliebollen
Ingrediënten
450 gr bloem beslag
270 gr water (260C) beslag
30 gr gist beslag
2 tlp kaneel beslag
50 gr suiker beslag
250 gr joghurt beslag
50 gr margarine beslag
25 gr citroenrasp beslag

100 gr bloem soesen
4 st eieren soesen
100 gr margarine soesen
200 gr water soesen


125 gr krenten potporie
100 gr appelstukjes potporie
125 gr rozijnen potporie
50 gr gehakte walnoten potporie
5 gr zout potporie
100 gr abrikozen fijn gesneden potporie
15 gr citroenrasp potporie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
maak in een schaaltje, van 5 eetlepels witte basterdsuiker met 1,5 eetlepels kaneel een mengsel, om je oliebollen in te stippen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1372569
Homepage ID
1358536
Smaak
Z
Teller
2601
Bron
Banketbakker henny
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
krenten en rozijnen wellen in de rum (8 uur laten staan).
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
henny1949
Gelegenheid