Bereidingswijze
De sjalotjes fijn te snipperen en de tomaat, ongepeld maar wel goed gewassen, in een kleine brunoise versnijden. De verse kruiden grondig kuisen en fijn versnijden. Alle ingrediƫnten voor de vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie, citroensap en honing) mengen, hieraan de gesneden verse kruiden, de fijn gesneden sjalotjes en de brunoise van de tomaat toevoegen. Kruiden met peper en zout. De gerookte heilbot in vierkantjes versnijden van ongeveer 5 cm.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
combinatie zout en zoet komt hier heerlijk uit-kan ook als voorgerecht voor 4 personen gemaakt worden
Ingrediƫnten
- 150 gram gerookte heilbot
- 2 sjalotten
- 5 cl balsamico-azijn
- 10 cl olijfolie
- 1 citroen
- 1 tomaat
- verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon) roze peperkorrels
- 2 eetlepels honing
- 2 sjalotten
- 5 cl balsamico-azijn
- 10 cl olijfolie
- 1 citroen
- 1 tomaat
- verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon) roze peperkorrels
- 2 eetlepels honing
Hulpmiddelen & keukengerei
lepeltjes voor hapjes of klein bordje of glaasje kan ook
Leuke tips
Deze oprollen, in een lepeltje leggen en overgieten met de vinaigrette.
Afwerken met een takje groen.
Afwerken met een takje groen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1372338
Homepage ID
549351
Smaak
A
Teller
3178
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid