garnalensoep pittig

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/2009 - 08:17
Bereidingswijze
Laat boter smelten in een grote kookpot. Voeg er de garnalenafval bij, roer om en laat even stoven ,de lepel bloem toevoegen, dan de groenten erbij , goed omroeren, dan komt de wijn erbij , de bouillon, de tomatenpuree en de gezeefde tomaten. Terwijl dit aan de kook komt , de kruiden toevoegen. Laat dit mengsel 30 minuten koken met deksel erop.
Neem een roerzeef, giet de soep erdoor en vang alle sappen op. Je bekomt een redelijk gebonden soep.
Afbeelding
garnalensoep pittig
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestelijke soep, redelijk gebonden, met of zonder room, pikant of minder.
Ingrediënten
500 gram ongepelde garnalen, 25 gram boter
1 preiwit , 1 ui, 2 wortelen, een handvol selder, 1 teentje look,
1 rode puntpaprika of rode paprika, peterselie, dille
(1 koffielepel Piet Huysentruyt kreeftebouillon, snuifjes van pili pili, cayennepeper, paprika,)
1 blikje tomatenpuree, 500 ml gezeefde tomaten.
1 eetlepel bloem.
½ liter witte droge wijn, ½ liter visbouillon (ik neem Francine court bouillon : Delhaize.)
Room naar wens.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kookpot
roerzeef of andere zeef
Leuke tips
Op het moment van opdienen een hoopje garnalen in het bord leggen en afwerken met peterselie (garnalen niet laten meekoken, dan worden ze taai)
TIP : HOUDT U NIET VAN PIKANT ? DAN KUNNEN DE KRUIDEN TUSSEN HAAKJES ERUIT GELATEN WORDEN.
TIP 2 : je kan een kannetje room op tafel zetten voor de liefhebbers , maar dit is zeker niet nodig.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1372337
Homepage ID
549351
Smaak
P
Teller
4374
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de krakend verse garnalen , houd de afval zeker bij.
Snijd alle groenten redelijk klein.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
fruittaartje
Gelegenheid