Bereidingswijze
van alle ingedietnen zonder de boter en de suiker een gistdeeg maken en dan 20 min. laten rijzen. Als het deeg gerezen is de zachte boter onder het deeg kneden, tot het deeg makkelijk van de kom loslaat, dan de griensuiker onder het deeg werken en nog eens 15 min. laten rijzen. Daarna de wafels in een heet wafelijzer bakken.
Smakelijk!
Smakelijk!
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke wafel, die je heel snel altijd kunt bereiden, wanneer je de ingredienten in huis hebt. Succes verzekerd!
Ingrediƫnten
500 gr. patentmeel
200 gr. lauwe melk
2 eieren
50 gr. suiker
het merg van een vanille staafje
100 gr. gist
10 gr. zout
300 gr. zachte boter
300 gr. griensuiker (of suikerklontjes tussen huishoudfolie pletten, zo dat
200 gr. lauwe melk
2 eieren
50 gr. suiker
het merg van een vanille staafje
100 gr. gist
10 gr. zout
300 gr. zachte boter
300 gr. griensuiker (of suikerklontjes tussen huishoudfolie pletten, zo dat
Hulpmiddelen & keukengerei
Elektrisch wafelijzer met grote ruiten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1372250
Homepage ID
1944025
Smaak
Q
Teller
2096
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
suikerstukjes ontstaan, losse suiker wegschudden)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid