Bereidingswijze
Wentel enkele plakken appel door het beslag en bak ze in ca. 6 minuten gaar en goudbruin. Draai ze tijdens het bakken af en toe om. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
300 gram bloem; snufje zout; 2 eetlepels suiker; 1 zakje vanillesuiker; snufje kaneel; 2 eetlepels zonnebloemolie; 2 eieren; 350 ml bier; 1 kg appels, bijv. goudreinetten; olie om te frituren; poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Eventueel een blender. Appelboor.
Leuke tips
Bestrooi met poedersuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1372083
Homepage ID
1943381
Smaak
S
Teller
2424
Bron
tijdschrift
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het zout toe; Maak een kuiltje in het midden. Doe hier de suiker, vanillesuiker,kaneel, de olie en de eieren in. Meng alles tot een glad mengsel. Meng ten slotte het bier erdoor. Ik heb alles even in de blender gedaan, dan wordt het echt glad!! Dek de kom af en laat het beslag een half uur rusten. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met behulp van een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken. Verhit de olie tot 160 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid