Bereidingswijze
Kook de quinoa beetgaar in bouillon en breng op smaak met sjalot, geraspte citroen, olijfolie, peper en zout.
Meng de sojasaus met sushi-azijn, sesamolie, de rest van de olijfolie en druivenpitolie, kruid met peper en verfris met limoenrasp en -sap.
Snijd de gerookte paling in mooie blokjes.
Snijd de tomaatjes doormidden en kruid met peper, zout, zoete ui en olijfolie.
Leg de paling, tomaten en kruiden mooi tegen de quinoa aan, lepel er de vinaigrette over en spuit er de zure room voor.
Meng de sojasaus met sushi-azijn, sesamolie, de rest van de olijfolie en druivenpitolie, kruid met peper en verfris met limoenrasp en -sap.
Snijd de gerookte paling in mooie blokjes.
Snijd de tomaatjes doormidden en kruid met peper, zout, zoete ui en olijfolie.
Leg de paling, tomaten en kruiden mooi tegen de quinoa aan, lepel er de vinaigrette over en spuit er de zure room voor.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Prachtig recept en doenbaar uit toprestaurant de Oude Sluis
Ingrediƫnten
100 g quinoa (rijst) genoemd inca rijst)
250 g groente- of kippenbouillon
1 citroen
1 gesnipperde sjalot
olijfolie (bij voorkeur Arbequina)
peper en zout
1 gerookte Oosterscheldepalingfilet
1 dl druivenpitolie
1 dl sojasaus
1 dl sushi-azijn
sap en rasp van 1 limoen
2 el sesamolie
1 kleine zoete ui, fijngesnipperd
2 el zure room
kruiden naar eigen smaak (enkele korianderbloemetjes, Oost-Indische kers, mizuna...)
2 kleine rode kerstomaatjes
2 kleine gele pruimtomaatjes
250 g groente- of kippenbouillon
1 citroen
1 gesnipperde sjalot
olijfolie (bij voorkeur Arbequina)
peper en zout
1 gerookte Oosterscheldepalingfilet
1 dl druivenpitolie
1 dl sojasaus
1 dl sushi-azijn
sap en rasp van 1 limoen
2 el sesamolie
1 kleine zoete ui, fijngesnipperd
2 el zure room
kruiden naar eigen smaak (enkele korianderbloemetjes, Oost-Indische kers, mizuna...)
2 kleine rode kerstomaatjes
2 kleine gele pruimtomaatjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1371860
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
2919
Bron
Sergio Herman
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid