Bereidingswijze
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wanneer ik deze oliebollen maak krijg ik veel positieve reacties. Jaarwisseling 2012/2013 kreeg ik zelfs te horen van iemand dat ze nooit oliebollen eet omdat ze niet van oliebollen houdt maar dat ze die van mij alle 4 in een keer opgegeten had. Aanrader dus!
Ingrediƫnten
1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes
Leuke tips
Bestrooi met poedersuiker en smullen maar!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1371348
Homepage ID
1418273
Smaak
Z
Teller
5332
Bron
[url=http://www.kookjij.nl]www.kookjij.nl[/url]
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid