Mexicaanse bladerdeeghapjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/28/2009 - 16:10
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
200 g Varkensgehakt
1 sjalotje (fijngesnipperd)
½ eetlepel boter
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
8 plakjes bladerdeeg
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 ei (losgeklopt)
50 g maïskorrels
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1370049
Homepage ID
1941244
Smaak
H
Teller
9525
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maïskorrels en ½ ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
3. Vet een bakplaat in met boter. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
4. Verdeel het gehaktmengsel over 8 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
5. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de 8 Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
6. Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aphrodite6
Gelegenheid