Bereidingswijze
Eerst maken we de crème, die wordt in combinatie met een laag koekjes in een rechthoekige schaal gelegd.
Scheid eiwit van eigeel en klop het eiwit tot een stevige sneeuw.
Meng de kaas met de suiker en de geklopte eierdooiers en meng er het tot sneeuw geklopt eiwit onder.
Dompel de boudoirs in de koffie en leg een laag op de bodem van de rechthoekige schaal. Hier is belangrijk dat je de boudoirs zeker niet doordrenkt met koffie. Hou de boudoirs slechts een tel in de koffie, bij voorkeur met de suiker naar beneden, zodat de koekjes niet te doordrenkt geraken. Besprenkel deze laag met enkele dopjes Amaretto.
Bestrijk daarna met een laag crème. Leg daarop nog een laag koekjes met koffie en Amaretto enzovoort. Eindig met een laag van je zelfgemaakte crème. Bestrooi met wat cacaopoeder en laat het geheel tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Het beste resultaat wordt verkregen als men de Tiramisu laat overnachten in de koelkast.
Een tip om de cacaopoeder goed te verdelen: neem enkele koffielepels cacaopoeder en doe ze in een fijn ziftje. Als u met dit ziftje lichtjes schudt boven de tiramisu, kan u de cacaopoeder fijn verdelen.
bereidingswijze voor de zuppa inglese:
Mix de eierdooiers met de bloem en de suiker. Giet alles in een pan en zet deze op een laag vuur. Voeg geleidelijkaan de koude melk toe en meng alles goed door. Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat het rustig indikken.
Dompel de boudoirs in de likeur. Bedek de bodem van de schaal hiermee en giet er de helft van de crème over. Leg daarna terug een laag boudoirs. Voeg aan de rest van de crème de chocolade toe en giet dit in de schaal. Als laatste bedek je het geheel terug met een laag boudoirs en giet er naar smaak nog wat likeur over.
Laat de Zuppa Inglese 1 dag in de koelkast rusten voor een betere smaak.
Smakelijk!
Scheid eiwit van eigeel en klop het eiwit tot een stevige sneeuw.
Meng de kaas met de suiker en de geklopte eierdooiers en meng er het tot sneeuw geklopt eiwit onder.
Dompel de boudoirs in de koffie en leg een laag op de bodem van de rechthoekige schaal. Hier is belangrijk dat je de boudoirs zeker niet doordrenkt met koffie. Hou de boudoirs slechts een tel in de koffie, bij voorkeur met de suiker naar beneden, zodat de koekjes niet te doordrenkt geraken. Besprenkel deze laag met enkele dopjes Amaretto.
Bestrijk daarna met een laag crème. Leg daarop nog een laag koekjes met koffie en Amaretto enzovoort. Eindig met een laag van je zelfgemaakte crème. Bestrooi met wat cacaopoeder en laat het geheel tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Het beste resultaat wordt verkregen als men de Tiramisu laat overnachten in de koelkast.
Een tip om de cacaopoeder goed te verdelen: neem enkele koffielepels cacaopoeder en doe ze in een fijn ziftje. Als u met dit ziftje lichtjes schudt boven de tiramisu, kan u de cacaopoeder fijn verdelen.
bereidingswijze voor de zuppa inglese:
Mix de eierdooiers met de bloem en de suiker. Giet alles in een pan en zet deze op een laag vuur. Voeg geleidelijkaan de koude melk toe en meng alles goed door. Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat het rustig indikken.
Dompel de boudoirs in de likeur. Bedek de bodem van de schaal hiermee en giet er de helft van de crème over. Leg daarna terug een laag boudoirs. Voeg aan de rest van de crème de chocolade toe en giet dit in de schaal. Als laatste bedek je het geheel terug met een laag boudoirs en giet er naar smaak nog wat likeur over.
Laat de Zuppa Inglese 1 dag in de koelkast rusten voor een betere smaak.
Smakelijk!
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tiramisu is een alombekend Italiaans dessert. Het bestaat uit verschillende lagen, met als belangrijkste ingrediënt koffie, mascarpone, boudoirs (lange vingers) en Amaretto
Ingrediënten
250 gram verse romige kaas (mascarpone)
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 eetlepel suiker
1 kop sterke koffie
1 borrelglas Amaretto
1 pak lange vingers (boudoirs)
cacaopoeder
Zuppa Inglese benodigdheden:
50 gram suiker
75 gram bloem
6 eidooiers
1 liter volle melk
75 gram gesmolten pure chocolade
200 gram boudoirs
200 ml Amaretto of andere zoete likeur
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 eetlepel suiker
1 kop sterke koffie
1 borrelglas Amaretto
1 pak lange vingers (boudoirs)
cacaopoeder
Zuppa Inglese benodigdheden:
50 gram suiker
75 gram bloem
6 eidooiers
1 liter volle melk
75 gram gesmolten pure chocolade
200 gram boudoirs
200 ml Amaretto of andere zoete likeur
Bereidingstijd
> 120 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1367470
Homepage ID
1938360
Smaak
Z
Teller
7160
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid