Bereidingswijze
Neem een kookpan met 1liter water laat koken en los daarin de visbouillonblokjes in op. Giet er de room bij,de tomatenpuree en en de lookpasta,en de sambal oelek, peper en een weinig zout laat nog even doorkoken. Ondertussen de scampi`s kruiden met harissakruiden en bakken in de olijfolie. Neem ze uit de pan laat even uitlekken op keukenpapier. Verdeel de scampi`s over voorverwarmde borden en lepel er de saus over.Strooi rondom het bord nog wat harissakruiden voor de versiering.Heerlijk met stokbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zalig en lekker,eigen recept
Ingrediënten
1 kg scamp`s,1 liter room, 2 theelepels knofkookpasta, 2 visbouillonblokjes, 1 doosje tomatenpuree, sambal oelek,naar eigen smaak,peper,zout en harissa kruiden voor de scampi`s, olijfolie
Leuke tips
Geef hierbij een goed gekoelde rosé bij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1361894
Homepage ID
1423282
Smaak
P
Teller
1167
Bron
eigen recept
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kook de scampi`s tot ze roze zien,pel ze en verwijder het zwart darmkanaal
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid