Bereidingswijze
Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op met de melk en breng tegen de kook aan.Laat 20 min trekken en giet door een zeef.Maak een klassieke roux met boter bloem en afgekoelde melk; roer tot een gladde veloute en laar 2 à 3 min doorkoken zodat bloemsmaak weg is.Meng er de garnalen, eidooier , een scheut room en het citroensap door.Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de veloute. Dek af met plastiekfolie en laat een nacht in koelkast rusten.Verdeel de massa in zestien gelijke deeltjes en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.Bak vlak voor serveren in frituurvet van 160 °
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een leuk alternatief voor een kroket en/of Bitterbal.
Ingrediënten
1 kilo ongepelde grijze garnalen
50 gram bloem
1 liter melk
50 gram boter
1 eidooier
sap van 1/2 citroen
1 scheut room
arachideolie
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
50 gram bloem
1 liter melk
50 gram boter
1 eidooier
sap van 1/2 citroen
1 scheut room
arachideolie
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
Leuke tips
Voor meer uitgesproken smaak kan je de melk vervangen door kreeftenbisque. Je kan de ballen gerust enkele dagen vooraf maken of ook invriezen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1360958
Homepage ID
850317
Smaak
H
Teller
5635
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Frituur verwarmen op 160-170 C
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid