Bereidingswijze
als het vlees gekookt is in stukjes snijden heel fijn, je moet gelijke delen bloem en boter nemen dus 200 boter op 200 gr bloem. de boter laat je smelten in de pan als de boter gesmolten is doe je beetje bij beetje de bloem erbij tot dat je een stevige massa heb gekregen.Dan doe je lepel voor lepel bouillion erbij tot het dikker is dan yogurt echt stevig. het vlees erbij ik doe meestal 3 knoflookteentjes theelepel sambal afgestreken, peper maggie en peterselie. dan zet je de pan in de koelkast om het te laten stijven. De volgende dag heb je een 6 stuks losgeklopte eieren en een schaal met paneermeel. je maakt van een beetje ragout een balletje en doe dat door de paneermeel heen toto de hele pan leeg is. dan door het eigeel en weer de paneermeel kan je ze gewoon in een diepvriesbak doen tweede laag een stukje plastic ertussen en de vlg laag bitterballen erop en in vriezen
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkerder dan lekkerder kan niet, zelfs een dobbe bitterbal niet
Ingrediƫnten
500 gr(of meer ) kalfslappen knoflook peper sambal maggie peterselie bleu band harde boter en bloem . 6 eieren paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
pan knoflookpers snijplank mes theelepel garde houtenlepel weegschaal soeplepel.
Leuke tips
gewoon lekker bij een gezellig avondje dit kan je ook van kipragout maken. dit recept is voor 500 gr vlees en dan heb je 45 bitterballen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1359155
Homepage ID
1408688
Smaak
H
Teller
1326
Bron
zelf met mijn man
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
vlees zoals het is koken in ruim een uur ( even er in prikken)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid